BCNLab Event'14 / Art i tecnologia i dades obertes al BCNLabEvent2014


18-02-2014

La clàssica separació lletres-ciències fa temps que s’ha esvaït. La transversalitat s’imposa, les disciplinen s’intercalen, els laboratoris s’obren a la ciutadania i l’art i la tecnologia s’alien per experimentar.
 
Fruit d’aquesta nova manera d’entendre la realitat han aparegut diverses institucions que fomenten aquestes interrelacions, com Barcelona Laboratori (BCNLab) o l’ICT Art&Connect, co-responsable de l’esdeveniment dels dies 20 i 21 de febrer a la Fabra i Coats.
 
ICT Art&Connect és una organització europea que fomenta i aprofundeix en les noves maneres en què tecnòlegs i artistes poden treballar. La co-creació és imperatiu, i d’aquí se’n deriven noves propostes i discussions que permeten avançar en el coneixement i la percepció de la realitat. 
 
A més de projectes, actes i esdeveniments, l’ICT Art&Connect convoca residències per a artistes i professionals de les TIC. Els resultats de l’última crida s’anunciaran a l’esdeveniment de BCNLab, que comptarà amb la presència de Marta Arniani, coordinadora de projectes de l’entitat.
 
Open data al BCNLab Event2014
Entre els diversos projectes i àmbits de treball que es donaran a conèixer a l’esdeveniment de BCNLab, destaquen dues sessions dedicades a les dades obertes o open data. Una estarà organitzada pel capítol espanyol de l’Open Knowledge Foundation i l’altra, per Urban Beers.
 
Urban Beers és una trobada informal i oberta que, des de l’abril de 2013, convoca “diversos perfils de persones (acadèmics, desenvolupadors, dissenyadors) que ens dediquem a la ciutat i la tecnologia amb la voluntat d'intercanviar experiències i generar debat”, explica Mar Santamaria, una de les responsables de l’organització.
 
Cada trobada es dedica a un tema en concret, i aprofitant que dissabte 22 de febrer és el Dia Internacional de les Dades Obertes, l’Urban Beers de dijous 20 a la tarda emmarcat a l’esdeveniment anual de BCNLab estarà dedicat a aquest àmbit.
 
En aquesta ocasió els convidats a la reunió són Concha Catalan (Govern Obert), Guillem Camprodon (IAAC, Smart Citizen project), Karma Peiró (OKNF Spain), Eduard Borregón, (Data n'press), els arquitectes d’atNightAlexis Culubret (Open Data Barcelona) i Valentina Bazzarin (Hack Hackers).

Missatges

Deixa el teu missatge