BCNLab Event'14 / Creativitat internacional a l’esdeveniment BCNLab


Experts nacionals i europeus participaran a la trobada, el 20 i 21 de febrer 
07-02-2014

La trobada anual de Barcelona Laboratori (BCNLab) ja té cartell. Els propers dies 20 i 21 de febrer la creativitat i la innovació es faran presents a la Fabra i Coats mitjançant les sessions que s’han organitzat i els convidats que hi participaran.

Durant els dos dies, algunes de les veus nacionals i internacionals més destacades en el camp de la inventiva promouran la reflexió i l’intercanvi d’ideesInés Garriga, directora de Creativitat i Innovació de l’Ajuntament, àrea que ha impulsat la plataforma BCNLab, presidirà les jornades amb la inauguració institucional. 

El mateix dijous dia 20, Marta Arniani, coordinadora del projecte Art and ICT Connect, presentarà aquesta iniciativa, que es dedica a connectar les diverses comunitats europees que treballen amb art i amb tecnologia.

Angélica Jaramillo, directora de Cultura i Innovació de Ruta Medellín, i Drew Hemment, fundador i director de Future Everything, debatran en una taula rodona sobre com són i com han de ser els habitants de les ciutats del segle XXI, les ciutats intel·ligents. Urbs que demanen ciutadans creadors i ciutadans participatius. 

Frederic Fol Leymarie, professor del departament d'Informàtica de Goldsmiths, Steffen Holly, músic i cap de la Unitat de Negoci de l'Insitut Fraunholer de Tecnologia i Mitjans Ditigals (IDMT)i Enric Senabre, coordinador de Platoniq, conversaran sobre la co-creació amb l'art i la tecnologia com a eines

Divendres hi haurà una única taula rodona, amb Marcos García, responsable de Cultura de MediaLab PradoLaure Chataigner, membre de L'Atelier Arts Sciences, Laia Sànchez, part de l'equip del CitiLab, i Francesc Aragall, director de la fundació Design for All. Quatre experts que exposaran les estratègies per tal que la ciutadania es comprometi amb l’art, la tecnologia i la ciència com a motors per a la convivència i el progrés. 

Durant els dos dies també intervindran, en forma de diàlegs oberts, Horst Hörtner, director d’Ars Electronica, i Marleen Stikker, directora de Waag Society. 

Altres activitats
En paral·lel hi haurà espais dedicats a la presentació dels diversos projectes que ja formen part de BCNLab; àrees per al foment del networking, mitjançant marketplaces i speed-dating; tallers sobre Cre-AM, Specifi, Soundscapes i iCity; un fishbowl per promoure el diàleg entre els assistents, barcamps per als projectes presentats durant les jornades i un pitch’n show per mostrar noves iniciatives. 

També s'han organitzat espais de co-creació, sessions sobre dades obertes, sobre robots, sobre jocs de taula i experiments amb aplicacions amb finalitats científiques. Activitats perquè no només hi participin professionals de cada camp, sinó també qualsevol ciutadà.

L'esdeveniment anual de BCNLab, dos dies plens d’activitat perquè la creativitat i la innovació trobin noves aliances, sense fronteres ni límits temàtics, i perquè els assistents explorin el seu talent creatiu.

Podeu consultar el programa de l'esdeveniment de BCNLab aquí L'assistència és oberta, però cal registrar-se aquí.

Missatges

Deixa el teu missatge