Notícies / El Repte Canòdrom Barcelona busca la coparticipació d’equips creatius en les polítiques públiques


S’obre la convocatòria per participar-hi, que finalitzarà el 31 d’octubre

11-10-2016

L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb Sónar+D, ha obert el Repte Canòdrom Barcelona (RCBCN) amb l’objectiu d’implicar el sector creatiu de la ciutat en la creació de polítiques públiques.
 

La convocatòria, oberta des d’avui i fins el 31 d’octubre, apel·la a les persones físiques i jurídiques amb experiència en l'àmbit de la creació i/o de la cultura, la ciència i tecnologia o amb experiència en l'àmbit tecnològic aplicat al sector de la cultura i/o la ciència per tal de coparticipar en la implementació d’accions que repercutiran en el dia a dia dels barcelonins.
 
Amb aquest objectiu, la crida ofereix cinc “residències de recerca i prototipatge obert orientades al Canòdrom Parc de Recerca Creativa per a la implementació d'accions de polítiques públiques” en cinc àmbits: la innovació artística, la tecno-política, la ciència ciutadana, l’economia col·laborativa i l'open data.
 
Els projectes que es presentin al repte s’hauran d’inscriure en algun dels cinc sectors, tenir una aplicació en el territori o en col·lectius concrets i alhora ser transversals.
 
Les cinc propostes guanyadores obtindran un procés d’incubació, amb acompanyament d’experts per poder desenvolupar la iniciativa premiada, a més d’una residència de dos mesos en finalitzar el període d'incubació. Un programa valorat en una quantitat aproximada de 11.040 euros per cada equip.
 
Selecció en dues fases
El procés de selecció es durà a terme mitjançant dues fases, i els 15 primers escollits rebran la notificació corresponent el 9 de novembre. Aleshores, i durant quatre setmanes, accediran a una formació i acompanyament en línia per enfortir el procés de desenvolupament conceptual de les aplicacions i el descobriment de clients.
 
Aquests primers 15 equips es reduiran als cinc finalistes a la segona fase, la residència al Canòdrom Centre de Recerca Creativa durant els mesos d’abril i maig pròpiament dita.
 
Finalment, les cinc propostes guanyadores posaran en pràctica els projectes pilot resultants de l’estada al Canòdrom, que es presentaran entre el 15 i el 17 de juny, durant el Sónar+D.
 
Durant el procés de materialització dels projectes els equips participants comptaran amb l’assessorament de José Luis de Vicente, responsable de Sónar+D, Javier Toret, investigador sobre tecnopolítica, Víctor Jiménez, enginyer de la Fundació i2Cat, Josep Perelló, científic al capdavant d’Open Systems i de l’Oficina de Ciència Ciutadana, i Mayo Fuster, experta en moviments socials i comunitats digitals.
 
 
:: Bases del Repte Canòdrom Barcelona ::
 

Missatges

Deixa el teu missatge